ТЕЦ AES Гълъбово и вятърен парк „Свети Никола“ отново отличени с престижна международна награда за безопасност


ТЕЦ AES Гълъбово и вятърен парк „Свети Никола“ отново отличени с престижна международна награда за безопасност
Снимка: AES

5387

За поредна година най-модерната въглищна централа в България ТЕЦ AES Гълъбово и най-големият вятърен парк в страната „Свети Никола“ (AES Geo Energy) бяха отличени с престижна международна награда за безопасност. Те се наредиха сред компании от цял свят, които получават International Safety Awards 2022 (Международни награди за безопасност 2022), връчвани от авторитетния British Safety Council (Британски съвет за безопасност). Това са най-престижните отличия в областта на безопасността и здравето на работното място.

ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ „Свети Никола“ получиха приза в категория „Заслуга“ за всички положени през 2021 г. усилия по отношение на безопасността.

„Ние в AES винаги поставяме безопасността на първо място и тя е сред нашите основни ценности. Във всичко, което правим, безопасността и здравето на нашите служители, са наш приоритет. Щастливи сме, че тези наши усилия бяха отличени за поредна година“, коментира Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

 

Наградите на British Safety Council се присъждат на компании и организации, показващи ангажимент към професионалната безопасност, здраве и благополучие, независимо от своя размер или сектор, в който работят.

______________

За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com .

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички

Най-четени новини


виж всички