"Топлофикация-Русе" спира работа от средата на следващия месец


"Топлофикация-Русе" спира работа от средата на следващия месец
Снимка: БГНЕС

3693

"Топлофикация - Русе" ще спре работа от 15-и април за не по-малко от месец. През този период без топла вода ще останат 19 хиляди абонати, включително 20 училища, 18 детски градини.Причината за спирането на производството са промените в Закона за енергетиката, съобщава БНР.

Народният представител Георги Недев, бивш изпълнителен директор на "Топлофикация - Русе", потвърди, че причината за спирането на работата на дружеството е именно в закона.

"Голямата трагедия, ако мога така да кажа, е че законът влезе от шести март в сила, а няма една подзаконова нормативна база, която да регламентира дейността и макар и на малка загуба, "Топлофикация" да продължи да работи до момента, в който преустрои своята дейност и започне ефективно да произвежда, тоест ефективно и за бизнеса започне да реализира добър финансов резултат. Нашата идея е да не допуснем "Топлофикация" да загине и в град Русе да няма централизирано топлоснабдяване", заяви Недев.

През периода, в който "Топлофикация - Русе" няма да работи, ще бъдат направени традиционните за лятото планови ремонти и нов бизнес план на дружеството. Служители също няма да бъдат съкращавани на този етап, а част от персонала ще трябва да използва платения си годишен отпуск.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички