"Топлофикация София" ще изплаща пари от изравнителни сметки след 15 август


"Топлофикация София" ще изплаща пари от изравнителни сметки след 15 август
Снимка: Thinkstock

3780

Абонатите на "Топлофикация София" ще могат да получат след 15 август парите, които са надплатили за парно и топла вода през изминалия отоплителен сезон. Това съобщиха от столичното дружество пред БНР.

От тази година сумите за връщане от изравняване могат да се получават не само на касите на топлофикацията, но и по банков път.

По данни на топлинните счетоводители суми за получаване имат около 40 на сто от клиентите на "Топлофикация-София". Още толкова потребители ще доплащат за парно и топла вода, а на останалата 1/5 начисленото и платеното през сезона е съвпаднало.

Все още тече периодът, в който могат да бъдат обжалвани изравнителните сметки за парно и топла вода. Клиентите, които все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до имотите си, трябва да се свържат с тях и да уговорят допълнителна дата за отчет и проверка на уредите. Дори в имота да не се ползва топлинна енергия, той трябва да бъде посетен от представител на фирмата за дялово разпределение за проверка. В случай на неосигурен достъп, сметките се изготвят въз основа на максималната мощност на отоплителните тела. При неотчетен или неизправен водомер за топла вода се начислява количество от 280 литра вода на човек на ден.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички