Този път оставки няма да има, зарече се Борисов за случая "ЧЕЗ"


Този път оставки няма да има, зарече се Борисов за случая "ЧЕЗ"
Снимка: БГНЕС

2752

Тоя път оставки няма да има. Обещавам им на тези хора да ги разнищя до край. Така премиерът Бойко Борисов коментира сделката за продажбата на бизнеса за ЧЕЗ. Той припомни, че по подобен начин бе свалено първото му правителство.

Борисов каза, че е получил информация от чешкия премиер Андрей Бабиш за сделката и тя вече е заведена в секретното деловодство на парламента.

"Някой иска да повтори февруарските събития, по други сценарий със същите изпълнители. Пак ЧЕЗ. Пак ток, пак популистки изказвания. В един момент се получава, че едва ли не аз или правителството участваме в някаква задкулисна тъмна сделка. Никакво влияние и отношение нямаме по тази тема", заяви Борисов.

От думите му се разбра, че не трябва да се бърза с оставката на енергийния министър Теменужка Петрова преди да се приключи проверката по сделката.

"Сега се насажда усещането, и то много планирано, че някаква Гинка от Пазардижк, стоейки някой от тнас зад нея, прави сделка. Това не е истина, цели други последствия", каза още той.

"Въпросната г-жа ще има по-малко от 10%", каза Борисов.

Борисова каза още, че "вижда руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които са имали проблеми. Той каза още, че въпросните банки са изпратили "писма за намерения, хвърчащи листа, не означават абсолютно нищо". Той каза още, че се обмисля промяна в закона, според която подобни фирми да не могат да правят такива сделки.

Премиерът казз, че противниците му са използвали времето, в което е бил в чужбина. 

"Да приемем, че нашата позиция е алармирала, ние сме подценили. Няма да им дам да ни петнят репутацията с подобни игрички. Тези хора са ме сваляли един път от власт, сега искат същото да направят", каза Борисов.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички