Вальо Топлото на топло за 3 години


Вальо Топлото на топло за 3 години
Снимка: БГНЕС

2427

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 3 години затвор на Апелативния съд на София по делото с подсъдим Валентин Димитров – Вальо Топлото, бивш изпълнителен директор на „Топлофикация София”, съобщи БГНЕС.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

С потвърдения акт на САС е изменена присъдата на Софийския градски съд от 14.12.2010 г., с която Валентин Димитров е осъден по две от повдигнатите му обвинения по чл. 219, ал. 4 от НК (безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай), за които му е наложено общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, лишен е от право да заема ръководна длъжност в държавно предприятие за срок от 3 години и е осъден да заплати в полза на гражданския ищец обезщетение за причинени имуществени вреди. Предявените граждански искове са уважени частично, а в частта до пълния размер, в който са предявени, са отхвърлени като неоснователни.

С решението на САС присъдата е изменена, като деянията по чл. 219, ал. 4 от НК, за които Димитров е осъден от първоинстанционния съд, са преквалифицирани в едно продължавано престъпление по чл. 219, ал. 3 от НК. С решението е намален размерът на уважения граждански иск. В останалата част присъдата е потвърдена.

Това дело срещу Вальо Топлото стана известно с разкритите екзотични „представителни разходи” в дружеството, сред които джет и джакузи.

Срещу Димитров има още няколко дела – за валутно престъпление, пране на пари и длъжностно присвояване. По последното ексшефът на „Топлофикация” получи 14 години затвор на първа инстанция, но след няколко съдебни лупинга процесът започна наново в Софийски градски съд.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички