За първи път у нас показват соларна станция за мобилни устройства


За първи път у нас показват соларна станция за мобилни устройства
Снимка: Панир Пловдив

2637

Соларна станция за зареждане на мобилни телефони, таблети и лаптопи ще бъде показана за първи път в България по време на Международния технически панаир, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2015 г. в Пловдив, съобщиха организаторите на събитието.

Устройството, използващо слънчева енергия, бързо навлиза по улиците на големите градове в Европа и САЩ, а вече е достъпно и у нас. То е част от иновациите в специализираната изложба за енергетика и екология „Енеко“.

С помощта на уличните зарядни станции, които могат да се монтират навсякъде, се осигурява безплатна енергия за мобилни устройства по всяко време на денонощието, обясняват изложителите от фирма "Сънисъп". Фотоволтаични панели правят ток от слънцето и го съхраняват във вътрешна батерия, затова не е необходимо свързване чрез кабел към електромрежата.

На същия принцип работят и сгъваемите електрически скутери със соларно зареждане, които ще представи компанията "Ноновин технолоджи" от Китайско Тайпе. Портативният соларен панел дава възможност да се използват и на места, където няма станции на ток. Екологичното превозно средство, което съчетава удобствата на велосипед и мотопед, все още е рядкост в България.

Очаква се близо 50 000 посетители от страната и Европа да разгледат експозициите на изложители от над 35 държави в Международен панаир Пловдив.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички