Какво се случва по света и какви са последиците за финансовите пазари?


Какво се случва по света и какви са последиците за финансовите пазари?
Снимка: ОББ

10883

Бавно, но сигурно положението с коронавируса се подобрява

Следвайки Китай и Южна Корея, вирусът сега е поставен под контрол в Европа и  САЩ.

Карантинните мерки оказват очакваното въздействие.

Как ще излезем от карантината

Страните по света ще оценят индивидуално в каква ситуация се намират за да подберат своя безопасен подход към олекотяване на ограничителните мерки.

Ограничаването на икономическия ефект, докато същевременно бъде минимизиран риска от повторно завръщане на вируса все още остава трудно за балансиране действие.

Успехът зависи от капацитета на страните да провеждат тестове, като пълното премахване на карантината ще бъде ползотворно когато бъде достъпна ваксина.

Финансовите пазари са (твърде) оптимистично настроени

Икономическият ефект е огромен: общите приходи на национално ниво ще намалеят с 15-20% през второто тримесечие спрямо същия период на предходната година, докато приходите на компаниите ще намалеят с дори по-силен темп.

Икономическите стимули, които бяха предприети в подкрепа на икономиката, са огромни, дори надминавайки тези през 2009г.

Оставаме в несигурни води, но финансовите пазари се повишиха с повече от 25% след дъното, до което достигнаха.

„Към момента подържаме пропорцията на акциите под целевото им ниво като избираме отбранителни сектори (като компании от хранително-вкусовата промишленост) и компании, които добавят положителен смисъл към животът в карантина (компании, заети с медицинско оборудване и технологии, онлайн търговия, медии и софтуер).“

Освен намесата на централните банки правителствата също се включиха.

Дата и час на последна ревизия 23 Април 2020 (21:16ч)

(*) Инвестиционната стратегия описвана в този документ обхваща всички фондове (колективни инвестиционни схеми) управлявани от КВС Асет Мениджмънт, които изрично описват инвестиционната си стратегия, както е описана в проспекта на КВС Асет Мениджмънт. Описаната стратегия не е, в този случай, променена когато това касае други фондове, чиято инвестиционна стратегия не отговаря напълно на инвестиционната стратегия на КВС Асет Мениджмънт. Възможно е тези фондове да бъдат управлявани по начин, който се различава от инвестиционната стратегия. Винаги трябва да се запознавате с проспекта и документът с ключова информация за инвеститорите на конкретния фонд.

Този документ е публикация на КВС Асет Мениджмънт НВ (KBC AM). Информацията може да се променя без предварително уведомяване и не представлява гаранция за бъдещи резултати. Този документ или части от него, включително съдържащата се информация, не могат да бъдат разпространявани без изричното съгласие на KBC AM. Тази информация е обект на нормативната уредба на Белгия и е в правомощията на съдебните институции на Белгия. Публикувал: KBC Group NV, Havenlaan 2, 1080 Brussels, Belgium. VAT BE 0403.227.515, RLP Brussels. www.kbc.be. Част от KBC group

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички