ОББ и Mastercard® със съвместна кампания за даряване на средства за всяко безконтактно и онлайн плащане


ОББ и Mastercard® със съвместна кампания за даряване на средства за всяко безконтактно и онлайн плащане
Снимка: ОББ

12184

ОББ и Mastercard® обявяват съвместна инициатива като мярка за ограничаване на разплащането в брой, което може да бъде предпоставка за разпространение на коронавирус. През целия месец април всяка трансакция, извършена с карта Mastercard®, издадена от ОББ, ще добавя средства към общата сума на дарението. По 5 ст. ще бъдат добавяни за всяко безконтактно плащане на ПОС терминал и двойно повече – 10 ст. – за всяко онлайн плащане с карта. Една от най-важните предпазни мерки при пазаруване е да се прави безконтактно плащане с карта, което намалява риска от предаване на коронавирус, вследствие на физически контакт с ПОС устройството в търговския обект.

За допълнително улеснение както на потребители, така и на търговци, ОББ въвежда увеличение на лимита на плащания на ПОС терминал без ПИН до 100 лв. С това действие банката се надява да създаде условия за по-безопасно пазаруване в условията на застрашаващата заобиколна среда, тъй като значително по-малък брой клиенти ще трябва да докосват устройствата. Досега лимитът за плащания без нужда от въвеждане на ПИН беше 50 лв.

С тези допълнителни мерки за стимулиране на онлайн търговията и на безконтактните плащания клиентите ще могат да спазват изискванията за социална дистанция, като същевременно ще бъдат съпричастни към каузата за борба с COVID-19. Дарените средства за всяка трансакция няма да бъдат за сметка на клиентите и няма да бъдат отчислявани от техните сметки.

„Не всеки човек може да отдели средства за дарение в настоящия труден момент, но на всеки човек му се налага да пазарува. С тази кампания искаме да припомним на клиентите си как е най-безопасно да се разплащат, но също и да ги направим солидарни към дарението, което ние ще направим.“, коментира Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България.

„Пред невидимата и невижданата заплаха на COVID-19 трябва да застанем обединени.“, сподели Ваня Манова, мениджър на Mastercard® за България, Северна Македония, Албания и Косово. „Настоящата извънредна ситуация ни доказва на практика, че безконтактните плащания са от полза както за бизнеса, така и за гражданите“, коментира още тя.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички