ОББ дарява таксите за преводи в лева през мобилното си банкиране


ОББ дарява таксите за преводи в лева през мобилното си банкиране
Снимка: ОББ

14549

Обединена българска банка (ОББ) ще дари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране ОББ Мобайл през целия месец април в полза на борбата с коронавирус. Целта на банката е да насърчи повече хора да останат по домовете си и да извършват основни банкови операции от вкъщи като алтернатива на посещението в банков клон. ОББ ще дари събраната сума от такси за най-нуждаещите се болници в страната.

"Приемаме, че нашата роля за здравето и благоденствието на обществото в настоящата извънредна ситуация е двойно по-голяма. С предприетите мерки искаме да засвидетелстваме безрезервна финансова подкрепа, но също и желание да помогнем на обществото много по-бързо от очакваното да се дигитализира", казва Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България.

С тези мерки ОББ цели да стимулира пълноценното използване на дигиталните канали за банкови и финансови услуги при пълно спазване на изискванията за социална дистанция, като в същото време направи клиентите съпричастни към каузата за борба с COVID-19.

Мобилното банкиране ОББ Мобайл е специализирано приложение за мобилни устройства и в настоящата ситуация се явява подходяща алтернатива на посещението в банков клон. То предлага редица функционалности като плащания по наем, лизинг, ипотека, битови сметки, превод към близки и приятели, взимане на предварително одобрен кредит. Сред операциите, до които клиентите имат достъп чрез мобилния телефон, са още издаване на дебитна карта, разсрочване на покупки с кредитни карти, както и получаване на информация за сметки, карти и транзакции в реално време.

Какво още направи банката в полза на клиентите си, четете тук.

Клиентите, които не са използвали мобилното или онлайн банкирането на ОББ до момента, трябва да се регистрират с ЕГН или клиентски номер в ОББ Онлайн и след това да изтеглят мобилното приложение ОББ Мобайл от Google Play или App Store. След въвеждане на потребителско име и парола за достъп в онлайн банкирането, клиентът получава код за достъп на SMS. Последната стъпка е създаване на ПИН код и избор на начин на вход – с ПИН или с пръстов отпечатък.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички