Ананиев: Проблемът с инсулина ще се реши с новия закон


Ананиев: Проблемът с инсулина ще се реши с новия закон
Снимка: БГНЕС

3486

Проблемът с недостига на инсулин ще бъде решен с новия Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след заседанието на Комисията по здравеопазване, предаде „Фокус“.

Ананиев поясни, че процесът, който се предвижда в закона не може да допусне такава липса.

„Да се надяваме, че народните представители в бърз порядък ще приемат този закон“, каза Ананиев и посочи, че така ще се реши проблемът не само с недостига на инсулин, но и за други лекарства.

Във връзка с обществената поръчка за ваксините на децата, Кирил Ананиев увери, че няма да има никакъв проблем. „Необходимото количество ваксини ще бъде осигурено, няма да има прекъсване на терапия на тези деца“, заяви министърът.

Той коментира и липсата на лекари в системата на ТЕЛК. Според него временно решение на проблема са мобилните групи, а генерално - разработването на нова наредба.

„Дадохме възможност в ТЕЛК да работят лекари, не само по трудови правоотношения, а да работят на граждански договор и на намалено работно време. Имаме възможност да увеличим хората, които работят в тази система. Много разчитаме на това, уточнихме със съответните пациентски организации. Стигнахме до висока степен на договореност. Може би след като изтече едномесечния срок, вие ще видите една наредба, която функционира добре и поправя редица грешки“, заяви министърът.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички