Ананиев: Сектор "Здраве" е кауза


Ананиев: Сектор "Здраве" е кауза
Снимка: БГНЕС

3312

Сектор „Здраве“ няма цвят, той е кауза - уважавам мнението на тези, които ме подкрепиха и на тези, които отхвърлиха кандидатурата ми. Това каза новоизбраният министър на здравеопазването Кирил Ананиев от трибуната на Народното събрание, предаде „Фокус“.

„Искам първо да благодаря на всички народни представители, че участваха в гласуването за нов министър на здравеопазването. Уважавам мнението на всички - тези, които ме подкрепиха и тези, които не подкрепиха моята кандидатура. Ще работя за всички парламентарно представени групи в нашия български парламент, ще работя и с гражданското общество, със съсловните организации и всички други, които могат да помогнат за подобряването и развитието на сектора на здравеопазването. Секторът няма цвят, той е кауза, зад тази кауза трябва да вървим всички“, каза той.

По думите му в днешния дебат е имало предложения и от ляво, и от дясно, които заслужават внимание.

„Защо не взех отношение? Не че нямаше как. За да поема този пост съм подготвил план за действие, който обхваща комплексно всички въпроси, които са свързани с реформата в здравеопазването. Този план за действие се базира на базата на приоритетите на правителството, които бяха приети“, допълни министър Ананиев. По думите му от тази гледна точка е нямало как да започне да се дебатират отделни въпроси. „Нещата са много сложни. Останалата част от дебата беше чисто политически. Мисля, че той допринесе за задълбочаване на напрежението в сектор "Здравеопазване"“, допълни Ананиев.

Той поясни, че целта му е да намали това напрежение. Той поясни, че ще създаде консултативен съвет, в който да влязат честни, доказани, лекари и професионалисти.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички