Борисов: Не може да са дадени 5 млрд. лв. за здравеопазване и да има недоволни


Борисов: Не може да са дадени 5 млрд. лв. за здравеопазване и да има недоволни
Снимка: БГНЕС

3425

Не може близо 5 млрд. лв. да сме дали за здравеопазване и да има хора, които недоволстват. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерски съвет.

Премиерът възложи на здравния министър Кирил Ананиев да се заеме с това протестиращите болнични служители в Ловеч и Враца да си получават заплатите.

„И едновременно с това правете реформи и обяснявайте, че не може да се краде и да се източват болниците. Това трябва да приключи. Не може, след над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година и близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и да излязат трима санитари и да кажат, че не са си получавали заплатите. Такива пари в историята си България никога не е отделяла за здравеопазване. Не може, с над половин милиард повече да сме дали от миналата година и да недоволстват. Моля те, Ананиев, лично се заеми, оправете двете болници и ги стабилизирайте“, каза още министър-председателят, цитиран от "Фокус".

„Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво“, каза Борисов.

Премиерът се срещна и с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“ - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

"Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството работи и със синдикатите, и с работодателите в тази насока. Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите“, заяви той, цитиран от правителствената пресслужба.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички