БСП ще внесе вота на недоверие най-вероятно в понеделник


БСП ще внесе вота на недоверие най-вероятно в понеделник
Снимка: БГНЕС

2541

Готови сме с мотивите на вота на недоверие, но на заседание на ИБ на НС на БСП и на ръководството на ПГ на "БСП за България" взехме решение да приложим нов подход при този вот на недоверие - не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове "за" и "против", и да се съсредоточаваме около математическия сбор - дали ще мине или не, а да започнем от извънпарламeнтарни консултации. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, предаде БГНЕС.

Тя обясни, че тази седмица левицата ще се срещне с представители на пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с Лекарския съюз, с представители на общопрактикуващи лекари, на групите от хора, засегнати, както от сегашното състояние на здравеопазването, така и от бъдещата реформа, която предлагат ГЕРБ.

"Бихме искали да обсъдим и нашата алтернативна визия за развитие на здравеопазването, така както сме я представили във "Визия за България". Тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички и ще представим нашата алтернатива на здравна реформа, ще обсъдим мотивите в трите им части- сегашно състояние на здравеопазването, предложения на ГЕРБ, предложения на БСП за алтернатива и едва след това ще внесем вота на недоверие в парламента. Това най-вероятно ще бъде в понеделник", заключи Корнелия Нинова.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички