Електромагнитните вълни в дома са опасни


Електромагнитните вълни в дома са опасни
Снимка: iStock/Guliver

4625

Много домакински уреди излъчват електромагнитни вълни, които могат да бъдат вредни за нервната, имунната, ендокринната и половата система на човека, заяви пред руски медии Екатерина Терентиева, общопрактикуващ лекар и ръководител на отдела за медицински прегледи на московската компания "Инвитро". Коледните лампички могат да забавят Wi-Fi сигнала ви

В почти всяко модерно жилище има източници на слабо електромагнитно излъчване, като микровълнови и индукционни печки, флуоресцентни лампи, компютърно оборудване, безжични устройства и мобилни телефони. Биологичният ефект на електромагнитната радиация зависи от интензивността, продължителността и мястото на излагане, както и от първоначалното здравословно състояние, казва лекарят.

"Тази радиация причинява неспецифични промени в организма. Най-чувствителни към него са нервната, имунната, ендокринната и половата системи", каза Терентиева, като уточни, че ефектът от радиацията се натрупва, което може да доведе до развитието на дългосрочни последици и дегенеративни процеси в централната нервна система, хормонални заболявания и преждевременно стареене.

Тя заяви, че за да се избегне или намали нивото на излагане на тялото на електромагнитно излъчване, е важно мебелите за отдих да се поставят на разстояние от 2 до 3 метра от електрическите уреди. Специалистът съветва да се проверява дали новите уреди отговарят на здравните стандарти, да се избират уреди с по-ниска мощност и да не се говори твърде често и дълго по мобилен телефон.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички