Личните лекари излизат на протест


Личните лекари излизат на протест
Снимка: Thinkstock

6459

От днес започват поетапно ефективни протестни действия на общопрактикуващите лекари в областите Велико Търново, Кюстендил, Разград и Ямбол. Ще има осигурени дежурни кабинети за неотложна помощ за възрастни хора и деца в остри състояния, няма да се изписват лекарства, заплащани от Здравната каса. Мотив за недоволството е хаосът в здравеопазването.

В Ямбол медиците ще спрат да преглеждат пациенти между 11 и 12 часа. Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Ямбол д-р Данаил Ибришимов заяви, че на семейните лекари им е омръзнало да обясняват на пациентите защо обещанията от здравното министерство не се изпълняват:

"На първо място е проблемът, който ще стане с достъпа на пациенти след 1-ви април. Говорим за пари за здравно обслужване, говорим за пари за талони, за консултации, говорим за пари за изследванията, които трябва да бъдат направени, за да се уточни здравословното състояние на хората, говорим за пари за клиничните пътеки, които са неостойностени както трябва. Така че, ако става въпрос за пари, за такива пари става въпрос, не за заплати", заяви той пред БНР.

120 са личните лекари във Великотърновска област и се очаква повечето от тях да участват в протеста, каза председателят на областното Сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Христо Димитров.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички