Москов оттегля текстовете за приватизация на болниците


Москов оттегля текстовете за приватизация на болниците
Снимка: БГНЕС

1814

Текстовете за приватизация на болниците ще бъдат оттеглени между първо и второ четене на Закона за лечебните заведения. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов пред БТВ.

Според Москов забраната за продажба на болници ще отпадне в един момент, но сега той ще оттегли предложението си, за да получи подкрепа от партиите за другите реформи. Важни са здравната карта и последващата акредитация на лечебните заведения, уточни министърът.

Относно обвиненията на уволнените директори на болници, Москов обяви, че те ходят по телевизиите и обясняват какви прекрасни хора са и колко лош е министърът. Той обясни защо е отстранил проф. Димитър Димитров като шеф на Окръжна болница "Св. Анна" – въпреки решение на Управителния съвет на болницата той е оставил близо 7 млн. лв. в КТБ. Здравният министър обяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу проф. Димитров.

Шефът на болница „Св. Иван Рилски” пък бил отстранен заради обществени поръчки. Москов даде пример с новото ръководство на лечебното заведение, което спряло поръчка за апаратура за 700 хил. лв. и е осигурило същата апаратура като дарение, и е поръчало храна за болните за 200 хил. лв. по-малко.

Целта на реформата е здравеопазването да се хуманизира. Сега всички доплащат – и бедни, и богати, а в бъдеще лечението на социално значимите заболявания ще е 100% безплатно, уточни здравният министър.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички