Намаляват нападенията над лекари, твърди Москов


Намаляват нападенията над лекари, твърди Москов
Снимка: БГНЕС

2843

Здравният министър Петър Москов съобщи за спад в нападенията срещи медици. По думите му пред медиите, взетите мерки са дали резултат и има понижаване на случаите на агресия. Той добави, че случаите на нападения над лекари никога няма да спрат окончателно.

„Те не са спрели в нито една държава. Това е част от риска на колегите, които работят там. Надявам се, че мерките, които взехме в началото на мандата ни доведоха до много рязко спадане и такива нападания вече са инцидент”, посочи Москов, цитиран от bTV.

Той увери, че има ясна координация между звената на Министерството на здравеопазването, на полицията и прокуратурата. Това, което заварихме - по едно нападение дневно, вече не се случва, обясни той. И беше категоричен, че такива деяние ще бъдат преследвани сериозно, извършителите ще бъдат наказвани

Попитан за медицинското обслужване на родилки при раждане Москов посочи, че има регламент за исканията и реда на плащане. По време на парламентарния контрол той призова всяко искане на заплащане или доплащане на гарантирани медицински услуги да се предостави на Министерството на здравеопазването.

По повод възможностите за сътрудничество между БСП и БЛС по политики в областта на здравеопазването, Петър Москов увери, че не се притеснява от подобна алтернатива, а тя по-скоро би трябвало да притеснява българските граждани.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички