Ненков: Министерството ще заповяда на "Пирогов" да работи


Ненков: Министерството ще заповяда на "Пирогов" да работи
Снимка: БГНЕС

3302

Министерството ще заповяда на "Пирогов" да работи. "Пирогов" не може да спре. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков, предаде БГНЕС.

По-рано днес стана ясно, че болницата е в критично финансово състояние. Запитан какво знае за казуса, Ненков заяви: "Няма казус, има лимити. Надвишени са вероятно лимитите, не съм видял документите. Пирогов няма да спре да работи - това е сигурно“.

На въпрос какво ще направи министерството, за да не спре да работи Пирогов, Мирослав Ненков посочи: „Министерството ще заповяда на "Пирогов" да работи. "Пирогов" не може да спре, "Пирогов" е институция, не е обикновена болница“.

„Източниците за финансиране са от НЗОК. МЗ не е началник на НЗОК за радост или тъга. МЗ изпитва същият проблем като Пирогов. Надявам се разчетите от Пирогов да дойдат следобед“, каза още той.

Председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев каза, че дори да се окаже, че казусът с „Пирогов“ е буря в чаша вода, този, който я е създал, трябва да е зад борда.

„Това е тема, свързана с всички болници в България, не само с „Пирогов“ – „ Пирогов“ е институция и това, което се случва с него е крайно неприятно и неправилно. Не знам дали това е следствие от реформата на Москов“, каза Грозев.

Той изтъкна, че болниците вече са в границата на ситуацията всеки месец след 22-23 да спират плановия прием и запита -„как става това - едни хора, които говорят само за бюджет. Кой бюджет управляват - нашите вноски, а не бюджет от държавата“.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички