Предложение: По-високи осигуровки за хората, които не са си направили профилактични прегледи


Предложение: По-високи осигуровки за хората, които не са си направили профилактични прегледи
Снимка: Thinkstock

1938

След съгласуване с пациентските организации здравното министерство обмисля да се увеличава персоналната здравна вноска на всеки гражданин, който не си е направил годишните профилактични прегледи. Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов, предаде БНР.

Той допълни, че втората мярка за това, хората да ходят на профилактични прегледи, е да си заплащат лечението за цялата година, ако не са го направили през предходната година.

По повод случая с починалото бебе на родилката в Тетевен, министър Москов каза, че ще изчака произнасянето на правораздавателните органи и тогава ще реши дали да приложи правомощията си за отнемане на лекарски права спрямо д-р Нина Байчева.

"Освен Лекарският съюз, министърът също по закон има право да отнема за определен период от време лекарски права, дали министърът ще се възползва от това нещо, нека окончателно правораздавателните органи да кажат своята дума дали ще бъде заведена проверка и така нататък, ще говорим с ръководството на Лекарския съюз, ще изискам мотиви за вземане на едно или друго решение от страна на етичните лекарски комисии, защото за мен ще бъде от особен интерес да разбера мотивите на Лекарския съюз за това решение на етичната комисия, след което ще взема своето решение в тази връзка", коментира д-р Москов.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички