Шансовете Европейската агенция по лекарствата да дойде в София са 50/50


Шансовете Европейската агенция по лекарствата да дойде в София са 50/50
Снимка: Pixabay

2822

Шансовете на София да стане седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) са 50 на 50. Столицата ни има много сериозни предимства, сред които е съотношението на ефективност на разходите – т.е. съотношението между похарчени средства и постигнати резултати. Това коментира председателят на българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта в студиото голямо предимство е и планираното седалище на агенцията в „София Тех парк“, намиращ се на 10 мин. Както от центъра на града, така и от Летище София, нещо, което няма аналог в никоя европейска столица.

„Това да има европейска агенция в София е въпрос на престиж, на национална гордост. Знаете, страните членки на ЕС в които няма европейска институция се броят на пръстите на едната ръка. България член на Съюза от 10 години, като следва да приютим подобна агенция“, посочи проф. Гетов.

Шанс за българската фармацевтика, но ни за бизнеса като цяло

Освен безспорното положително влияние, което би оказало приемането на ЕМА в българската столица, председателят на Българския фармацевтичен съюз изведе и други сектори от бизнеса, които биха спечелили от това – хотелиерите, туризмът като цяло, авиопревозвачите и др. „Очаква се това да доведе до над 35 хил. посетители от цял свят на година, което би резултирало в много добър приход за бизнеса и държавата“, изтъкна той.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички