Здравната карта няма да предизвика закриване на болници, убеждава отново Москов


Здравната карта няма да предизвика закриване на болници, убеждава отново Москов
Снимка: БГНЕС

10075

Новата национална здравна карта няма да закрива болници и легла, а ще подобри качеството на здравните услуги. Tова заяви за пореден път министърът на здравеопазването Петър Москов. Днес той се срещна в Пловдив с представители на болници, лекарския съюз, Касата и здравната инспекция.

Здравният министър не отговори на въпроса дали вижда грешки в работата си, но посочи, че в публичното пространство се пускат умишлено откровени лъжи и манипулации, чиято цел е да настроят лекарската гилдия срещу реформите.

Москов обяви, че зад тази черна кампания стоят финансови кръгове, които нямат интерес парите за здраве да бъдат изразходвани в интерес на пациентите, предаде bTV.

„Ужасът на определени лобита, които са свикнали по определен начин - той е видим! И той има финансовото си изражение като атака... Тук е битката. Тоест ще бъде ли защитен интересът на пациентите и на лекарите, които качествено лекуват, или системата ще остане да действа не на базата на медицински показания, не на нуждата на пациентите, а на някакви финансови потоци, които са разпределени в годините. Това е битката!", подчерта д-р Москов.

Той категорично отрече слуховете, че ще закрива комплексния онкологичен център в Пловдив, но уточни, че ако спешното отделение в Асеновград не отговаря на стандартите, то няма как да съществува при новите условия.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички