Арабаджиеви са арестувани до Барселона в жилище на Жоро Шопа


Арабаджиеви са арестувани до Барселона в жилище на Жоро Шопа
Снимка: БГНЕС

3810

Ветко и Маринела Арабаджиеви са били задържани в Кабрера де Мар, близо до Барселона, тази сутрин. Те са били в жилище, което се ползва от български гражданин, стана ясно от думи на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Въпросният българин е Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа. Той е от близкото обкръжение на наркобоса Евелин Банев-Брендо и също е бил задържан.

"До тази сутрин лицата бяха в международно издирване но за радост на прокуратурата са установени днес в 08.45 часа в жилище, което се ползва от български гражданин, намиращо се в Кабрера де Мар в близост до Барселона“, допълни говорителят.

„Прокуратурата днес беше уведомена за това, че испанските власти в изпълнение на българската европейска заповед за разследване са предприели действия. Тази сутрин два екипи от испанските съдебни власти са предприели действия по навлизане в този имот на две различни основания. Едното е искане за задържане на българския гражданин Семерджиев от швейцарските власти. Вторият екип е предприел действията, поискани от българската прокуратура по претърсване на имота. На практика с влизането на екипите в този имот са установени на място лицата, които ние издирваме с европейска заповед за арест, тя е била задействана и лицата са задържания и по нея“, обясни още тя, цитирана от "Фокус".

Съпрузите са обвинени в участие в престъпна група и укриване на данъци. В ареста е едно от децата им - Вълчо, който ще отговаря пред съда за пране на пари.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. Бяха иззети 10 млн. лв.

10 души, сред които и синът им Вълчо Арабаджиев, бяха задържани.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички