Борисов не можел да си представи по-тежки санкции за "Апартаментгейт" от оставките


Борисов не можел да си представи по-тежки санкции за "Апартаментгейт" от оставките
Снимка: БГНЕС

2677

Ако и другите партии действаха така, нямаше да има какво да си приказваме днес. Въпросът е решен – всички са напуснали държавните постове, и морално, и физически. Така премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандала "Апартаментгейт" и каза, че "по-тежки санкции от тези не мога да си представя какви да направим".

"Аз му вярвам", заяви Борисов в отговор на въпрос дали вярва на Цветан Цветанов, като обърна нещата как той не казвал като Доналд Тръмп, че медиите публикуват само фалшиви новини. Попитан какво е направил Цветанов, щом му вярва отговорът беше: „Така съм преценил”. "Факт е, че остави много неприятно впечатление - откъде е дошло, каква е причината, няма значение", многозначителен беше премиерът. И обърна нещата как на България много важно било да завърши интерконекторната връзка с Гърция, която се бавеше много години при негово управление, защото има раздвижване в проекта EastMed.

"Има и грешка, има и прошка - ще се докаже с времето дали сме виновни или не", подчерта Борисов.

Председател на парламентарната група на ГЕРБ ще е Даниела Дариткова – уважаван доктор, който може да ги контролира. До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, за да направим необходимите проверки на кандидатурата, а на новия правосъден министър основната му задача ще е да вкара България в Шенген. Това поясни Борисов на въпрос кой сега ще замести отиващият си от парламента Цветан Цветанов. И добави – дали ГЕРБ ще си повиши резултата на евроизборите, ще стане ясно на 27 май.

Борисов каза и, че като си говорил с Цветанов и Цачева, като призна, че нещата не изглеждали добре. Мисля, че Цветанов доста обясни всяко нещо къде-как е дошло. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи от тази сграда – едно е да обявиш цена от 2000, 5000 лева на квадрат, друго е да купиш. Просто ми е интересно, поясни премиерът. Той каза и, че структурите на ГЕРБ си искали Цветанов и затова той е в партията.

На въпрос дали Вежди Рашидов трябва да подаде оставка, Борисов заяви, че председателят на комисията по култура и медии има фирма за търговия, като предметът ѝ на дейност бил пукупко-продажба на апартаменти.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички