Борисов: По-зелено от нашето правителство няма


Борисов: По-зелено от нашето правителство няма
Снимка: Getty Images/Guliver

2292

По-зелено правителство от нашето няма, каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС.

„При всички положения, това, което може да се случи в буферната зона, която представлява 2% от територията на НП Пирин е само спортната инфраструктура. Естествено нито една керемида не може да бъде построена извън спортната и съпътстващата техническа инфраструктура”, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че ще се прави един единствен нов лифт, нищо друго няма да се прави там. „Добре е това да го казваме, да го повтаряме, за да не се спекулира за четиридесет и няколко, четири процента или нула четири. Никакво строителство няма да има, защото и законът го забранява, и планът за управление, който променихме също го забранява”, каза Симеонов. Законът ще бъде спазен, категоричен е вицепремиерът.

Бойко Борисов пък каза, че позицията им е „много ясна, много точна и много зелена”.

„Изцяло свързана с опазване на околната среда и не става въпрос за нито..не хотел, чайна не може да се направи, тоалетна не може да се направи. Това им обяснете още веднъж и че единствената ни цел е този ангажимент, който имаме към хората в Банско, Разлог, към туристическия бранш, да улесним качването на скиорите, сноубордисти и всички останали в планината и да намалим замърсяването на практика от пътя, който всички сте били, знаете какво е…”, каза премиерът пред камерите и министрите.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички