Борисов: Разделих се с най-близкия си, Цветанов ми беше семейство


Борисов: Разделих се с най-близкия си, Цветанов ми беше семейство
Снимка: БГНЕС

2917

"Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер за председател на Европейската комисия. След това какво ще се случи, ще видим." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпроси на журналисти в Брюксел. Премиерът участва в заседанието на Европейския съвет, което се провежда днес и утре в Брюксел, предаде Actualno.com.

Борисов каза още, че е запознат с трите имена, които настоящият председател на Съвета на ЕС Доналд Туск ще предложи за трите най-висши поста в Блока - председател на ЕК, председател на ЕП и председател на Съвета, но отказа повече информация.

Той призна, че няма доверие и на най-близките си, а Цветанов му е бил семейство и усеща липсата му.

"Нямам доверие на приближените си. Аз се разделих с най-близкия си. Семейство нямам, за съжаление. Семейство ми беше Цветанов. И сега ми липсва, но се разделих", добави премиерът за оставката на Цветан Цветанов.

Премиерът коментира и темата за партийните субсидии.

"Не мога да разбера защо продължават дискусиите за субсидиите. Вижда ми се вече нахално. Преди две години цялата кампания на президента мина под искането за субсидия от 1 лев на глас", коментира Борисов.

"Преди 5-6 месеца поех ангажимент, че ще вкарам това отново в Народното събрание. Тогава имаше бой по ГЕРБ от сутрин до вечер защо не се приема това. Поех ангажимент и го внесохме. Какво искат от нас повече", попита премиерът.

"Казват, че не им достигат субсидии. Добре, има и американски модел. Ние поддържаме това, което гласуваха 2,5 млн. души. Затова съм посочил 1 лев. На когото не му стигат парите, може по най-прозрачния начин да посочи фирма "Х" или милионер от Щатите дарява толкова пари. И това става пред цяла България", добави той.

"Нинова призова банкерите в БСП да затворят портфейлите си. Сега могат да ги оставят отворени и да посочат кой колко пари е внесъл в БСП. Един бизнесмен 10 милиона, друг 5 милиона и да си ги узаконят", коментира Борисов.

"Преди няколко дни каза, че аз не съм успял да й взема оставката. Какво общо имам аз. Аз не съм я карал да я пише и да я подписва. Тя я написа сама, аз не съм те карал, бе, човек", обърна се министър-председателят към Корнелия Нинова.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички