Борисов за Пеевски: Какво общо мога да имам с депутат от опозицията?


Борисов за Пеевски: Какво общо мога да имам с депутат от опозицията?
Снимка: БГНЕС

3767

"Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията и то – депутат, който партията, която издигна Румен Радев за президент, подкрепи за шеф на ДАНС?”. Така премиерът Бойко Борисов коментира изказване на президента Румен Радев, направено по-рано днес.

Тогава Радев поиска министър-председателят да отговори на въпросите: „Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи премиерът с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски”.

Борисов от своя страна се обърна към държавния глава с думите: „Ако има каквито и да било данни за мой бизнес с Пеевски, да сезира още днес институциите. И моята добронамереност към всички не трябва да е в мой ущърб”.

„Не съм обидил президентската институция, президента Радев и не съм си позволил да направя каквато и да е квалификация. Абсолютно ми е чиста съвестта", подчерта той, цитиран от Нова телевизия.

Премиерът заяви, че въпросите, свързани депутатите от ДПС, трябва да е отправят към ДПС. "ДПС гласува „за” падането на правителството и „против” създаването на това правителство".

На думите на Радев, че премиерът „получи коледен подарък с пълната подкрепа на г-н Доган. Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски закон за КТБ”, Бойко Борисов отвърна: „Подарък не ми е правен. ГЕРБ е единствената партия, която не е получавала подкрепата на ДПС за избори и не е правила коалиция с ДПС", напомни той.

"Аз също мога да задавам въпроси. Мога да попитам колко струва предизборната кампания на Румен Радев и как се договори с ДПС за подкрепата за избори, каза още Бойко Борисов.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички