EU COOLтура: Образование в бъдеще и за бъдеще


EU COOLтура: Образование в бъдеще и за бъдеще
Снимка: Getty Images/Guliver

2137

Детенце хубаво, пиленце любаво! Къде под мишница с таз малка книжица? Отивам, бабичко, макар и слабичко, книга да се уча, добро да сполуча.

Нали знаете кой е авторът на текста? Защото знанието е сила и то най-голямата – особено в съвременния свят, доминиран вече дори не от това не колко знаеш, а колко бързо можеш да узнаеш!

Какви са най-добрите методи и инструменти за получаване на знание? Къде е България в това отношение? Къде може да бъде – отговорите научете в онлайн информационно-образователното ателие „Образованието в бъдеще и за бъдеще”, част от от проекта "EU COOLтура". "EU COOLтура"е пореден проект, който Българското училище за политика "Димитър Паница" създава и изпълнява с цел младите да чуят посланията и решенията на ЕС, да разберат, че те са за тях и могат да дойдат и от тях. Проектът е финансиран от ЕС по Многогодишната работна програма на Европейския парламент за отпускане на безвъзмездни средства в областта на комуникацията за периода 2020 – 2021 г. Медийни партньори на "EU COOLтура" са Actualno.com и Expert.bg. Повече информация можете да намерите ТУК.

Кога – на 22.04.2021 г., от 11:30 часа. Къде – пандемията принуди всички ни да се научим как да станем по-дигитални, затова – В ZOOM, както и във Facebook страниците на EU COOLтура и на Actualno.com!

ЗА ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО В ZOOM – ТУК!

Гости на ателието ще са евродепутатът Асим Адемов, Николай Христанов, Петър Шарков и Теодор Стойчев.

Асим Адемов е част от групата на Европейската народна партия и е член на Комисията по култура и образование в ЕП. Преди да бъде избран за евродепутат, Асим Адемов е бил зам.-областен управител на Благоевград и общински съветник в Гърмен. Двадесет години е преподавал български език и литература в училището в Долно Дряново, бил е и негов директор.

Теодор Стойчев е ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България от март, 2016 година. Той е работил като редактор и главен редактор, бил е пресаташе и географски координатор в генерална дирекция "Комуникация" в Европейския парламент в Брюксел, пресаташе на Бюрото на ЕП в България. Бакалавър по история от Софийския университет, има магистратура "История на международните отношения и на европейската интеграция" от университета "Робер Шуман" в Страсбург.

Николай Христанов e мениджър "Висше образование" в "Интеграл". Работи в организацията от 12 години и като част от Университетския отдел, консултира и съдейства на ученици и студенти да продължат своето висше образование в редица европейски държави. Като част от екипа участва и в организацията и провеждането на най-големия образователен форум за обучение в чужбина – изложение "Световно образование". Г-н Христанов ще разкаже за топ 5 на образователните дестинации в чужбина - изисквания за прием, такси за обучение и стипендии, начин на провеждане на обучението, топ 10 на най-търсените специалности, топ 10 на професиите на бъдещето и тенденциите в образованието зад граница.

Петър Шарков е изпълнителен директор на "Училищна Телерик Академия" – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12- ти клас. Той е съосновател на Start It Smart - една от водещите организации, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. През 2011 г. Петър съосновава компанията за ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти - Mind Mapping, лицензирана от създателя на техниката - Тони Бюзан. Има бакалавърска степен по "Приложна математика" от Софийски университет "Св. Климент Охридски". В ателието той ще обърне внимание как да се подготвим за професиите на бъдещето, които ще бъдат 90-95 процента дигитални?

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички