Жельо Бойчев поиска Ненчев да спре продажбата на имоти по Черноморието


Жельо Бойчев поиска Ненчев да спре продажбата на имоти по Черноморието
Снимка: БГНЕС

2142

"Настояваме министърът на отбраната Николай Ненчев да се спре подготовката за продажба на над 220 дка по Черноморието. Не е редно да се разграбва България". Това заяви депутатът на БСП Жельо Бойчев пред bTV, продължавайки вчерашната си теза, че в момента ГЕРБ опитва да извлече последни ползи от управлението, преди да дойде ново правителство. За имотите по Черноморието, собственост на Министерството на отбраната, се твърди, че е отпаднала необходимостта да бъдат ползвани от министерството.

"Ще настояваме това правителство да спре всякакви разпоредителни сделки", добави Бойчев. Той припомни, че именно левицата е излязла с позиция против концесията на Летище София.

Червеният депутат призова кабинетът в оставка да спре и с назначенията на хора от ГЕРБ в бордове на държавни фирми и даде пример. "В съвета на директорите на ВМЗ-Сопот влиза председателят на ГЕРБ в града. Съпругата на бившия външен министър Николай Младенов е била назначена в борда на компанията, която се занимава с газовата връзка с Гърция, както и редица други назначения на хора от ГЕРБ. Не е коректно, нито честно, нито морално", коментира начина на управление на държавата Жельо Бойчев. Той каза също, че се подменя и почти целия състав на външно министерство. „Защо министърът в оставка Митов бърза с тези наначения?”, попита народният представител от левицата.

Бойчев беше попитан дали БСП ще приеме да състави кабинет или окончателно се отказва? „Няма да участваме в правителство в този парламент. Това е и позицията ни от първия ден на 42-рото НС и продължаваме да я отстояваме. Сегашното Народно събрание е изчерпило доверието на хората”, категорично заяви той.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички