Караниколов не е притеснен от смяната на името на "Булгартабак"


Караниколов не е притеснен от смяната на името на "Булгартабак"
Снимка: БГНЕС

2356

Информацията, че "Булгартабак холдинг" спира да съществува и на негово място ще се появи "Български инвестиционен холдинг" не притеснява министъра на икономиката Емил Караниколов, предава БНР.

Смяната на името трябва да бъде гласувана на извънредно Общо събрание на акционерите, насрочено за 11 април, става ясно от Търговския регистър.

Според Караниколов приватизационният договор дава гаранции, че компанията ще продължи да работи въпреки две затворени предприятия – в София и в Благоевград.

"Може би, по-коректно би било да се попита Агенцията за приватизация. Там съм бил 7 години. Сделката е по мое време. Основанията бяха да не се променя предметът на дейност – т.е. в Търговския регистър да пише "производство на цигари", да не се спира работа. Смяната на името не е нещо, което е уредено в приватизационния договор. Аз мисля, че всеки един собственик може да си сменя името на компанията. Друг е въпросът, дали чисто стратегически при смяна на името няма да доведе до нещо. Но, не е проблемът в приватизационния договор. До 2021-ва, извинявам се, ако греша, има контрол следприватизационен. Те имат право, отново по спомен ви казвам, по договора за една година да спират за преоборудване, ремонти, което е нормално. Но това го има в приватизационния договор – имат право до една година да спират производството", коментира министърът.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички