Караниколов: Ще работим за привличане на повече италиански инвеститори


Караниколов: Ще работим за привличане на повече италиански инвеститори
Снимка: Министерство на икономиката

3322

Ще работим за засилване и развиване на търговско-икономическите отношения между България и Италия. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на среща с посланика на Италия в България Н. Пр. Стефано Балди.

Министър Караниколов посочи, че Италия традиционно е един от нашите стратегически и високо ценени партньори. Министърът на икономиката счита, че евентуалното участие на италиански предприятия в инфраструктурни проекти в страната ще допринесе за разширяване на добрите търговско-икономически отношения с Италианската Република.

По думите на посланик Балди италианските предприемачи имат силно присъствие в България, като към момента са представени над 6000 италиански фирми или такива със съвместно участие в страната, които създават около 50 000 работни места.

Двамата изразиха желание със съвместни усилия да бъдат привлечени нови инвестиции у нас, като това ще затвърди водещите позиции на Италия като ключов търговски партньор и сериозен инвеститор в България. Министър Караниколов изтъкна, че министерството на икономиката и правителството работят активно за решаване на проблема с работната сила в страната, както и за намаляване на административната тежест за бизнеса.

На срещата бе обсъдена и възможността да бъде организиран бизнес форум в България, на който да бъдат представени предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация за италианския бизнес.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички