Народът дава оценка 3,71 на кабинета "Борисов 3"


Народът дава оценка 3,71 на кабинета "Борисов 3"
Снимка: БГНЕС

2998

Министрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си година почти с добра средна оценка от българските избиратели - 3.71 по шестобалната система. Данните са от независим телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен между 13 и 17 април сред 1000 пълнолетни българи по телефона чрез използване на панелна методика, която обезпечава достатъчна представителност на информацията, съобщават от социологическата агенция.

Най-висока средна оценка получава вицепремиерът Томислав Дончев, което явно е признание за експертния му образ и балансиран политически подход. Неговият резултат е добър не само сред поддръжниците на ГЕРБ но и сред по-широка политическа база в дясно-център.

Още няколко министри са оценени над средното, сред които са и двамата вицепремиери от "Обединени патриоти" и четирима “стари” министри от предишни кабинети на Борисов. Ето оценките им в низходящ ред: Лиляна Павлова - 4.12 , Владислав Горанов - 4.02, Красимир Каракачанов - 3.94, Валери Симеонов - 3.85, Теменужка Петкова - 3.78, Николина Ангелкова - 3.74, Николай Нанков – 3,73.

За отбелязване е добрата оценка за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила. По-голямата част от министрите пък получават под средната за кабинета оценка.

Като основни фигури в един кабинет, финансовият министър и вицепремиери са с добри позиции, най-ниски са оценките в най-невралгичните ресори, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

В годините министър-председателят Борисов запазва най-висок рейтинг на доверие в сравнение с всички министри и по този начин в известен смисъл ги “дърпа” всичките напред, отбелязва още от "Галъп".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички