Официално избраха новите трима министри


Официално избраха новите трима министри
Снимка: БГНЕС

2101

Росен Желязков бе избран за министър на транспорта на мястото на Ивайло Московски, регионалният министър Николай Нанков беше сменен с Петя Аврамова, а Младен Маринов стана министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев. Парламентът гласува след след близо 3 часа дебати.

Всяка оставка на министър се гласуваше отделно след предложение на НФСБ, които гласуваха "против" оставките, но подкрепиха новите министри. За назначаването гласуваха ГЕРБ, "Обединени патриоти" и Воля. БСП и ДПС - против.

Заради участието на премиера в среща на Европейския съвет в Австрия кандидатурите на Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов за министри съответно на транспорта, на регионалното развитие и на МВР бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев.

Промените трябваше да бъдат гласувани миналата седмица, но бяха забавени от президента Румен Радев, който едва вчера подписа указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Това е станало, след като в институцията са били внесени необходимите документи за съгласувателна процедура между президентството и Министерския съвет. Премиерът Бойко Борисов обяви процедурата за формалност, за него беше важно желанието на Маринов да бъде освободен от поста.

Първоначално за министър на транспорта беше номиниран заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Той се отказа след като обяви, че е станал жертва на "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър".

Тримата министри подадоха оставки по искане на министър-председателя след тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души.

Още подробности прочетете ТУК.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички