Пиар на правителството удари журналист, уволниха го


Пиар на правителството удари журналист, уволниха го
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

2772

Един от работещите в Правителствената информационна служба беше уволнен след лично разпореждане на премиера Бойко Борисов. Става въпрос за Любомир Методиев.

Методиев си тръгва заради инцидент от събота (18 август), при който, според свидетели, той удря журналистката от вестник "Монитор" Елена Крумова. Чиновникът вече се извини за станалото в личния си профил във Facebook, но това не е достатъчно и според Борисов.

В своя позиция за случилото се АЕЖ-България казва следното: "Намираме за недостатъчно извинението, поднесено от Методиев чрез профила му в социална мрежа, в което той твърди, че действието е било неволно и “микрофонът отхвръкнал от ръката му”. Тази версия противоречи на свидетелствата на множество журналисти от други медии. Колегите на Крумова, присъствали на място, са били толкова възмутени от случилото се, че са се обърнали към министър-председателя. Това едва ли щеше да се случи при неволно деяние. Извинението на Методиев е дошло едва след забележката, отправена му от премиера".

"Правителствената информационна служба не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на Правителствената информационна служба", пише в официално съобщение на Министерския съвет.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички