Протестиращи отново поискаха оставката на Нено Димов


Протестиращи отново поискаха оставката на Нено Димов
Снимка: Actualno.com/Ивайло Анев

2308

"Нено – вън, оставка и затвор" – с този вик пред сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за пореден четвъртък се събраха природозащитници и симпатизанти на "За да остане природа в България" и "Зелените".

Различното от досега беше, че протестът започна в 12:00 часа, а не както обикновено – в 18:30 часа. Освен това началната точка беше различна – сградата на МОСВ, а не паметника на Патриарх Евтимий.

Събралите се отбелязаха успех на протестите, тъй като премиерът Бойко Борисов е казал, че собственик на "Юлен" е Цеко Минев. Много важно е, че г-н Борисов направи това "един вид" неофициално, а искаме екоминистърът Нено Димов да излезе и да каже официално така ли е, казаха природозащитниците. И поискаха веднага оставката на Димов – нещо, което искат от самото начало на протестите, като го повикаха с викове "Нено, слез".

А Андрей Ковачев обяви, че Минев поискал да го купи заради подадени съдебни искове срещу инвестиционни намерения и добави, че Нено Димов по закон е длъжен да знае кой е собственикът на концесионера на ски зоната в Банско - "Юлен" АД. Друг зелен активист - Петко Ковачев, нарече директно Димов "лъжец" и поиска от него с документи да покаже кой е собственик на концесионера. Петко Ковачев каза и, че е подал сигнал до ДАНС, защото на базата на закон за мерките срещу пране на пари трябва изпълнителната власт - в лицето на съответните екоминистри, от Долорес Асенова до Нено Димов, да е установила и да знае кой е действителният собственик на концесионера.

Още подробности прочетете ТУК.

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички