Радев: България има капацитет да привлече стратегическа германска инвестиция


Радев: България има капацитет да привлече стратегическа германска инвестиция
Снимка: Президентство

2333

Моделът на българо-германско икономическо сътрудничество е успешен и България има капацитет да привлече стратегическа инвестиция от Германия. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, след като заедно с федералния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посети производствената база на дружеството Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново, основано през 1999 г.

Двамата държавни глави разгледаха и учебния център на завода, където разговаряха със служители, съобщиха от прессекратариата на президента.

Българският президент посочи, че за да успеем да привлечем такава стратегическа инвестиция у нас, България трябва да убеди германското държавно ръководство и общественост, че имаме потенциал и можем да се справим. „Точно по тази причина предложих на германския президент с представители на германските медии да дойдат тук, в „Либхер“, да видят, че моделът на българо-германско икономическо работи и дава резултати“, посочи президентът Радев.

Днес е вторият ден от официалното посещение на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в България. Той е у нас по покана на българския държавен глава Румен Радев.

Припомняме, че в последните месеци няколко балкански държави, сред които и България, са в съревнование в коя от тях да бъде изграден новият завод на Volkswagen. От немската компания все още не са взели решение.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички