Радев: Всички действия на управляващите са с една цел - да не загубят властта


Радев: Всички действия на управляващите са с една цел - да не загубят властта
Снимка: БГНЕС

2637

Българите ясно осъзнават, че всички действия и извинения на властта оттук нататък имат една цел - да не загубят властта, с която са се сраснали. Това каза пред журналисти президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев след тържественото събрание във Военната академия „Г.С.Раковски“ по повод празника на Сухопътни войски.

„Президентът не може да иска оставки на когото и да е. Винаги ще бъда на страната на гражданите. Те виждат, че не са приоритет за сегашното управление и то губи доверието им“, заяви той, цитиран от "Фокус".

По думите му трябва всяка власт да разбере, че няма да може да управлява по досегашния начин.

„Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, а и с държавите около нас“, обяви държавният глава. Според него протестите са закономерни и основателни.

Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж, подчерта Радев.

Пактът за миграция на ООН

България не трябва да подписва пакта за миграция на ООН, коментира и тази тема държавният глава.

„Проблемът е глобален и като такъв трябва да има пакт. Предлаганите текстове в този пакт не работят в никакъв случай в наш интерес. Има клаузи, колкото и пактът да е необвързващ, които поставят на риск националния суверенитет, социалните системи и вътрешния ред“, посочи Румен Радев.

„Управляващите вече се „опариха“ с Истанбулската конвенция. Явно в момента се лутат как точно да определят позицията си за пакта. Разбирам, че им е трудно, защото досега те открито навън не са изразявали някаква твърда българска позиция“, каза още той.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички