Ремонтът на НДК приключва до Коледа


Ремонтът на НДК приключва до Коледа
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2370

Ремонтите на НДК и Резиденция Бояна се довършват и от логистична гледна точка България до януари ще е готова за европредседателството си. Това заяви ресорният министър Лиляна Павлова пред bTV. По думите ѝ работата по Националния дворец на културата ще приключи най-късно до Коледа.

Вече са постигнати и договорености с 21 хотела, които ще приемат 22 000 души по време на председателството. 2000 от тях ще са вип гости. Изискванията за приемането на еврочиновници включват локация близо до НДК или Летище София и най-малко три звезди, обясни Павлова.

Тя беше категорична, че в предстоящите месеци България ще има важна роля и няма просто да изпълнява план, утвърден отдавна другаде. По думите ѝ нашата страна ще отстоява както своята позиция, така и интересите на всички 28 в ЕС в „институционалния триъгълник” на Съвета на ЕС, Европейската комисия и Европейския парламент.

„Европейският дневен ред няма рязко да се промени. 2018 г. е последна преди края на мандата на тези ЕК и ЕП, нормално е накрая да има ускоряване на нещата, които не са били приети”, коментира Лиляна Павлова. Според нея предстои и провеждането на големия дебат за бъдещето на Европа – как след 2020 г. ще функционира тя и дали ще продължим да получаваме финансиране и след излизането на Великобритания.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички