Син на скандално изгонен от ГЕРБ ще ремонтира паркинга на Министерството на икономиката


Син на скандално изгонен от ГЕРБ ще ремонтира паркинга на Министерството на икономиката
Снимка: Actualno.com

10243

Обвинен, но неосъден за нанасяне на лека телесна повреда син на активист на ГЕРБ спечели обществена поръчка на Министерството на икономиката за ремонт пред сградата на ведомството.

Поръчката е за подмяна на настилката, като икономическото министерство предвижда за около 1000 кв. метра да бъдат платени 100 000 лева. Печели фирма „Ековат-България“ ООД, чийто едноличен собственик и управител е Румен Фиданов, син на на бившия общински председател на ГЕРБ в община Баните Велин Фиданов – Спатията.

Сега обществената поръчка за ремонт на паркинга на икономическото министерство е спечелена от фирмата на Румен Фиданов в конкуренцията на още четири фирми. Фиданов печели заради най-ниската предложена цена – малко над 68 хил. лева, докато цените на другите фирми са малко над 72 хил. лева, малко над 74 хил. лева и почти 100 хил. лева. Интересен факт е, че при офертата с най-ниската цена, предложена от „Ековат-България“ ООД, е заложена печалба от 6%, докато в офертите на „КСВ Инженеринг“ ООД и „Парсек Груп“ ЕООД е заложена печалба от 1%. При най-скъпата оферта – тази на „Никмар-София“ ЕООД, е заложена печалба от 20%.

За да бъде завършена процедурата, ведомството на Божидар Лукарски остава да публикува сключения договор с фирмата на Фиданов.

Интересен факт е, че заради съмнителна обществена поръчка в началото на седмицата оставки подадоха директорът на Гранична полиция и един от заместниците му - бяха сключили договор за превоз на бежанци с фирмата на бащата на арестуван за нелегален превоз на мигранти. Оставките бяха подадени след разпореждане на премиера Бойко Борисов до вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Скандалното минало на семейство Фиданови

В началото на април 2015 година Велин Фиданов е изключен от ГЕРБ заради “уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ”. Причината - синът му е задържан в нощта на парламентарните избори през 2014 г., заради нанесен побой над опонент, придружен с изпочупване на заведение, припомня БГНЕС. Жертвите на побоя дори са посетени от Мустафа Карадайъ, депутат от региона и настоящ лидер на ДПС. Малко повече от година след инцидента, Румен Фиданов е оневинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Само един месец след изключването на баща му от ГЕРБ, през май 2015 г., Румен Фиданов се замесва в друг политико-криминален скандал. Този път обект на агресията се оказва кметът на Загражден Венцислав Шишков. Пред местния сайт “Отзвук” Румен Фиданов сам обявява, че срещу него има над 20 полицейски преписки. Преди пет години Фиданов дори влиза в конфликт с началника на полицейския участък в Баните, който напуска и се мести в полицията в Пловдив.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички