Валери Симеонов намекна, че може да изтегли партията си от управлението


Валери Симеонов намекна, че може да изтегли партията си от управлението
Снимка: БГНЕС

3042

Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, за да решаваме какво ще правим оттук нататък и дали ще продължаваме да участваме в управлението. Това каза вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов във връзка с поисканите от премиера и впоследствие депозирани оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

"Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече. Имаме Национален изпълнителен комитет. Не съм казвал коалиционен съвет, тъй като отдавна коалицията не функционира", допълни Симеонов, цитиран от "Фокус".

По думите му става въпрос не за оставки, а за уволнения. "Така беше с ген. Николай Петров навремето, така беше с уволненията в Министерството на земеделието, храните и горите, които бяха под паважен натиск – за нула време. С това лесно разпиляване на административен потенциал, граден с десетилетия аз не виждам каква държава може да има. Да, Бойко Борисов ще оцелее, но не знам дали държавата ще оцелее“, заяви още Симеонов.

Спешен коалиционен съвет заради оставките на тримата министри поискаха от ВМРО, която също е част от "Обединени патриоти".

Според народния представител Искрен Веселинов, който направи изявление по случая в Русе, с този ход се цели да се тушира общественото напрежение, но има опасност да не се довърши разкриването на истински отговорните лица за трагедията край Своге, предаде БГНЕС.

Веселинов каза, че ходът на ГЕРБ е бил изненада за тях и решението не е било обсъждано с никой от Обединени патриоти. Според него оставката на Нанков не е добра новина за сектора.

"Това, което заявяваме твърдо, е, че безспорно трябва да бъде поета отговорност от всички на всяко ниво, които са виновни за инцидента. Притесняваме се обаче с този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение, да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица", каза Веселинов.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички