Валери Симеонов се извини на протестиращите майки "по искане на Коалиционния съвет"


Валери Симеонов се извини на протестиращите майки "по искане на Коалиционния съвет"
Снимка: БГНЕС

2400

Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя кого и да било. Това заяви вицепремиерът Валери Симеоновв извънредно кратко обръщение от Министерския съвет, като уточни, че го прави "по искане на Коалиционния съвет". Той добави, че "не е нужно да се аргументира".

"По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било", заяви вицепремиерът. Симеонов каза и, че семейството му е потърпевшо точно що се отнася до ситуация с увреждания (бел. ред. - става въпрос за сина му, който е страдал от тежка зависимост от наркотици). Той уточни и, че според възможностите си винаги е помагал на хора с увреждания.

Вицепремиерът с ресор "демографска политика" "омекна" за буквално час, след като малко преди 8 часа сутринта, в ефира на БНТ, обяви, че нямало да се извини, защото предпочитал да е докрай откровен, а не да е двуличен. А зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов също в поредицата сутрешни блокове - този път този на Нова телевизия, описа казаното от Симеонов за майките на деца с увреждания ("кресливи жени" и "уж болни деца") като "лапсус" и че той лично, ако направи такъв "лапсус", ще се извини веднага. Веселинов обаче каза и, че управляващата коалиция не работи.

Същевременно разжалваният през тази година като зам.-председател на Народното събрание и едно от знаковите лица в БСП Валери Жаблянов поиска Симеонов да дойде да обясни лично пред Народното събрание отношението си към майките на деца с увреждания. Няма какво този човек да бъде слушан тук, защото процедурата по изслушване се отнася до политики, а не до възпитание - ако Валери Симеонов дойде на изслушване, парламентарната група на ДПС няма да присъства, отвърна Йордан Цонев, по-известен в обществото с прякора си Ментата. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обаче поиска от името на партията си оставката на Симеонов.

В крайна сметка Народното събрание не прие предложението на БСП Симеонов да бъде изслушан.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички