Как да направим дома си по-сигурно място


Как да направим дома си по-сигурно място
Снимка: iStock/Guliver

2188

За да бъде домът ви винаги добре защитен, е нужно да помислите за инсталирането на подходящите системи за сигурност. Комплектите за видеонаблюдение са правилното решение в случая, като при избора им трябва да обмислите различните особености – монтирането им (външно и вътрешно), предаване на сигнала (аналогов и Wi-Fi/безжичен), брой и вид камери, основното им предназначение (домашно или професионално) и др.

Как да предпазим дома си от кражби и други инциденти

Както жичните, така и безжичните системи за сигурност, са добър начин да държим крадците далеч от своя дом и да следим за други неприятни ситуации, каквито са наводненията и пожарите, които могат да възникнат в резултат на нашата дейност.

Комплектите за видеонаблюдение ни дават шанс да контролираме ситуацията дори и от разстояние/дистанционно. Цифровите IP конфигурации системи за сигурност са най-честото решение, при което може да откриете от 2 до 8 камери в сета. С помощта на сензорите за засичане на влага и топлина ще може да следите за нормалната обстановка в жилището, вилата, офиса, магазина и др.

IR камери за контрол на дворното място, гараж, паркомясто през нощта

Комплектите за нощно видеонаблюдение също са много добра опция, когато търсим 24/7 защита за нашето имущество, в т.ч. за двора, гаража и други ключови зони, които биха могли да станат обект на неправомерни деяния.IR системите за сигурност са подходящи за жилищни сгради, офиси и бизнес зони, където денонощният контрол е важен за тяхното безопасно стопанисване.

IR комплектите за видеонаблюдение имат цилиндрична форма, осигуряват максимална видимост и могат да запазят отличните си работни функции дори и при лоши метеорологични условия – дъжд, сняг, силен вятър, мъгла и др. Този вид системи за сигурност са снабдени със специална подсветка, която излъчва невидима за окото инфрачервена светлина, за да имате отлична видимост и в условия на пълен мрак.

IP, Wi-Fi и аналогови камери – разлики и предимства на всеки вид

Изправени пред сложния избор на система за сигурност, ще трябва да прегледаъе всеки един комплект за видеонаблюдение, съпоставяйки неговите плюсове и минуси. Три са основните решения в случая:

  • IP камери – монтажът им е бърз и лесен, възпроизвеждат качествена картина и могат да се управляват през интернет. Комплектите за видеонаблюдение имат собствен IP адрес и са подходящи при изграждането на големи охранителни мрежи. Като минус на системата за сигурност може да се определи по-високата цена;
  • Wi-fi камери – управляват се безкабелно, тъй като се свързват с мрежата. Те са изключително функционално решение за наблюдение, което е подходящо за външно и вътрешно видео охраняване. Единственият минус на тези комплекти за видеонаблюдение е рискът от загуба на сигнала, ако интернет връзката е прекъсната;
  • Аналогови камери – “класически” избор при системите за сигурност, който е икономически изгоден и изключително надежден. Тези устройства гарантират непрекъснатото предаване на сигнала, който при Wi-Fi камерите е възможно да бъде прекъснат в някои ситуации. Недостатъкът на аналоговите модели е техният малко по-сложен монтаж.

Всеки вид комплект за видеонаблюдение се отличава с висока производителност, отлично техническо изпълнение и лесно управление, като то може да бъде осъществено и през телефона.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички