Кога си струва да ремонтираме стария си лаптоп пред това да закупите нов


Кога си струва да ремонтираме стария си лаптоп пред това да закупите нов
Снимка: https://vstore.bg/en

3265

Погледнете обективно на ситуацията дали лаптопът подлежи на ремонт

Tук отговорът се намира в естеството на повредата. По принцип много рядко се изпада в ситуация на невъзможност за ремонт на лаптопа или замяна на повредена част, но понякога щетите са толкова големи, че не си заслужават разходите, които ще направите, за да върнете нормалното състояние на лаптопът още повече, че никога не е сигурно колко време ще се задържи така, преди да дефектира отново. Затова е необходимо обективно да претеглим минусите и плюсовете в нашия случай като вземем предвид ремонта на лаптопа, щетите от него, разходите за ремонт, както и жизнения цикъл на компютъра.

Например, ако имаме механичен проблем по корпуса на лаптопа, дисплеят ни се счупи, батерията се разрежда прекалено бързо, кабелът на захранването изгори и други, то тези проблеми имат своето много бързо решение чрез замяна на счупеното. Но например ако по невнимание разлеем течност или лаптопът ни е толкова замърсен, че да се стигне до системно прегряване, тогава могат да възникнат необратими процеси в електрическите вериги и основните елементи на дънната платка, което да направи ремонтът или прекалено скъп, или невъзможен поради една или друга причина.

От Vstore.bg Ви съветваме да се консултирате със специалисти в областта на компютърната техника, които могат точно да дефинират проблемите и да калкулират колко ще струва ремонта. Така по-лесно и по-информирано ще вземете решение дали да вдъхвате нов живот на компютъра си или да го замените с нов.

4 положителни довода „ЗА“ ремонт на стария лаптоп:

1. Опазване на околната среда

Ремонта на старата си техника, Вие предотвратявате една машина, в която има още живот, да се превърне в електронен отпадък, който оказва изключително вредно влияние на околната среда, като отделя вредни вещества в почвата, водата и въздуха. Когато направите избор да не закупите нов лаптоп, а да ремонтирате стария си, Вие малко или много влияете върху производството на нова техника, което е обвързано пряко с търсенето.

2. Сигурност

Вие знаете какво може Вашата машина и как работи тя, докато новата технология крие много неизвестни преди да бъде тествана от представителна извадка от потребители. Затова ремонта и поддръжката на стария Ви лаптоп може да се окаже по-сигурното решение в сравнение с поемането на риска да преминете на нещо по-ново, но и по-непознато.

3. Спестява пари

В случай, че лаптопът Ви не е претърпял някакви необратими щети, които изискват много средства за ремонт, то неговото обновяване ще струва в пъти по-малко, взимайки предвид по-високата инвестиция в нова техника.

4. Понякога „старата“ техника е по-качествена от новата

Историята познава немалко случаи, при които старата технология се характеризира с по-високо ниво на качество и ефективност, отколкото новата, при която понякога стремежът за постигане на „по-добра“ продажна цена, води до ощетяване и компромиси в новите конфигурации. И в този ред на мисли новото невинаги е по-хубаво.

С какво може да Ви съдейства Vstore.bg

Това, с което може да Ви помогне екипът на Vstore.bg, е креативност и талант. Има много професионалисти в областта на компютърната техника, които са много добри в работата си, но невинаги притежават креативно мислене, което е от голямо значение именно при вдъхването на живот на машини, които на пръв поглед са морално остарели, но все още има шанс за тях. Това си е чиста магия, която ние можем и то много добре. Чувствайте се свободни да ни потърсите за съвет във връзка с Вашия лаптоп. Можете да ни посетите в град Варна на ул. „Люляк“21 или да се свържете с нас на публикуваните контакти.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички