Лесна миграция към софтуерно-дефиниран център за данни


Лесна миграция към софтуерно-дефиниран център за данни
Снимка: Fujitsu

5436

Има един постоянен факт, когато говорим за технологиите – променят се изключително бързо и стават все по-сложни. Въпреки че е много лесно да посочим ИТ отделите като отговорни за нарастващата им комплексност, движеща сила всъщност са потребителите. Те са по-дейни от всякога и желаят да правят повече сега, на момента, без значение къде се намират, като информацията за тяхната активност се натрупва не само в локалния център за данни, но и извън него – в устройствата, които използват или в облака. Дните, когато всички основни компоненти бяха съсредоточени в един основен център за данни, отминаха и отстъпиха място на хибридната ИТ инфраструктура или т. нар. хиперконвергирана инфраструктура (HCI).

Хиперконвергираните инфраструктури преобразяват разходите за IT. За разлика от традиционните архитектури, те са софтуерно дефинирани и позволяват създаването на следващо поколение център за данни, който е много по-добре ценово позициониран, с високо ниво на ефективност, устойчивост и приспособимост към променящите се бизнес нужди. Изграждането на една хиперконвергирана инфраструктура е сложен процес и голямо значение има подходът, който ще изберем при нейното създаване – дали да го направим сами или да се доверим на партньор с голям опит в реализирането на подобни проекти.

Подходът „направи си сам“ към хиперконвергираните инфраструктури е изпълнен с предизвикателства, при които планирането, интегрирането, тестването и внедряването на архитектурата за данни може да се превърне в скъпоструващо, осеяно с грешки и отнемащо значителна част от времето приключение, което да изложи на риск бизнеса на компанията.

От своя страна, японският технологичен гигант Fujitsu има дългогодишна история в изграждането на цялостни решения, които да ускорят процеса по внедряването на основната виртуална инфраструктура в центъра за данни. Такъв тип решение е PRIMEFLEX за Microsoft Storage Spaces Direct, с което вие можете да: 

• Внедрите нова виртуална инфраструктура значително по-бързо, сравнено с подхода „направи си сам“.

• Намалите разходите си за дискови ресурси и опростено управление.

• Разраствате бизнеса си според вашите нужди без значителни първоначални инвестиции.

• Разширите лесно локалния център за данни към хибриден облак. 

С  PRIMEFLEX за Microsoft Storage Spaces Direct ще постигнете по-бърза възвръщаемост.  

PRIMEFLEX за Microsoft Storage Spaces Direct е интегрирана система, която включва в себе си необходимия хардуер, софтуер и услуги за улеснено внедряване, употреба и поддръжка на Microsoft базирана хиперконвенгирана IT инфраструктура. Решението се базира на високопроизводителните, енергийно ефективни Fujitsu PRIMERGY x86 сървъри и софтуерно-дефинирани сървърни и дискови технологии, интегрирани в Windows Server 2022, с което се намаляват комплексността на работните процеси и себестойността за притежание на инфраструктура в локален център за данни. Fujitsu предлага богат набор от валидирани и сертифицирани сървърни конфигурации, включително и стандартизирани услуги за внедряване и поддръжка.  

С  PRIMEFLEX за Microsoft Storage Spaces Direct можете да изберете между две опции за внедряване –  PRIMEFLEX и PRIMEFLEX Essentials.  

PRIMEFLEX опцията включва задължителни услуги за внедряване в центъра ви за данни и последваща инфраструктурна поддръжка с единна точка на контакт за вашето интегрирано решение.

Ако компанията ви разполага с достатъчно ресурс в IT отдела, който самостоятелно може да извърши тези услуги, можете да изберете PRIMEFLEX Essentials опцията, в която те не са включени. Изборът е ваш спрямо варианта, който най-добре отговаря на вашите нужди.  

С PRIMEFLEX за Microsoft Storage Spaces Direct получавате опростен път към хибридна IT среда  

Безпроблемно можете да се свържете с облака Azure, за да разширите локалната имплементация към хибридно облачно решение. С хибридни услуги на Azure в Windows Admin Center можете лесно да използвате облака за управление на вашата хиперконвергирана инфраструктура, включително и услугите Azure Backup и Site Recovery, Azure File Sync, Azure Monitor и Azure Update Management.  

Често задавани потребителски въпроси 

Имам надеждна конвергирана инфраструктура. Мога ли да имам доверие на хиперконвергираната такава?

От самото създаване на Storage Spaces Direct опитът и възможностите на Fujitsu за реализирането на хиперконвергирани проекти са документирани под формата на богат набор от публични референтни проекти, в които настоящите клиенти споделят ползите от внедряването на тези решения, които се изразяват в значително увеличаване на производителността и намаляване на разходите за притежание (TCO).  

Storage Spaces Direct изисква лиценз за Windows Server 2022 Datacenter. Това не е ли скъпо?

С хиперконвергирания подход се елиминира нуждата от разходи за външна система за съхранение на данни: дискови масиви, SAN комутатори, инструменти за наблюдение и контрол, както и разходите за инженерни специалисти, които да управляват и поддържат инфраструктурата. Тези разходи надвишават цената на софтуера.  

Как мога да дефинирам различни нива на обслужване за моите данни?

С PRIMEFLEX за Microsoft Storage Spaces Direct можете да настроите многослойна архитектура с гарантирани нива на обслужване. Например, често използваните данни могат да са разположени на медии с бърз достъп с ниска латентност, докато рядко използваните данни могат да са разположени на медии с ниска себестойност на гигабайт.  

Как мога да съм сигурен, че приложенията ще получават ресурсите, от които се нуждаят?

Storages Spaces Direct разполага с вградена функционалност за QoS, с помощта на която можете да задавате минимални и максимални стойности на IOPS за виртуална машина. По този начин можете да приоритизирате вашите приложения, което ще гарантира получаването на необходимите им ресурси.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички

Най-четени новини


виж всички