Не правете това с лаптопа си! Или...


Не правете това с лаптопа си! Или...
Снимка:

2884

Компютърът е неизменна част от ежедневието на милиарди по света, а много от тях ползват такъв и на работното си място. Следователно, нерядко се е случвало (включително и на нас) да искаме да потрошим машината си, когато нещо „забие” и не ви позволява да вършите работата си или да си разгледате Facebook-a. Някои дори са го правили, като дори има случаи на подпалени компютри... хора всякакви.

Не е нужно обаче да причинявате това на своята машина. Всъщност, нито един лаптоп не заслужава подобна съдба, независимо колко сериозно е „сгафил”. Има обаче машини, които няма да ви предадат и съответно да ви докарат до състояние, в което искате просто да взривите техниката пред вас.

Има машини, които са тествани при влажност в диапазона 91-98% при температури от 20 до 60+ градуса. Такива, които могат да работят и след дълбоко замразяване от -20°C в рамките на 3 денонощия.

Съществува серия от лаптопи, които могат да преживеят и пясъчна буря. Хайде, може би не цяла буря, но определено пясъкът не може да разстрои тяхната работа след 2-3 по-здрави потупвания. Спокойно, тези машини са и удароустойчиви, а и силните вибрации не влияят на скоростта, с която процесорът обработва вашите заявки.

Има машини, които покриват военни стандарти в САЩ години наред и са използвани както за космически мисии, така и за изчисляване на магнитуда на бурии на различни континенти.

Такива машини са ThinkPad на "Леново" – лаптопи за масовия потребител, които обаче са с военния сертификат MIL – SPEC 810G, преминали през куп тестове, за да докажат своя устойчивост. И тъй като всеки може да претендира за подобна устойчивост, предлагаме сами да се убедите в качествата на тази машина.

От 5-и до 11-и ноември в магазина на Lenovo в мол „Paradise” ще се проведат няколко демонстрации и краш-тестове на ThinkPad и всеки сам, със собствените си очи, може да се убеди в неразрушимия характер на една от най-уникалните машини за масово потребление. Демонстрациите са с начален час 19:00.

И, ако случайно някога лаптоп от този клас ви създаде проблеми, може да направите собствен краш-тест като едноминутния клип по-горе в статията. Но не се изненадвайте, ако при отварянето на лаптопа той все още може да извършва своите функции.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички