Плевнелиев: Реформите и предприемачеството ще спасят растежа в трудни времена


Плевнелиев: Реформите и предприемачеството ще спасят растежа в трудни времена
Снимка: БГНЕС

7952

"Две са спасителните идеи, които ще ни помогнат, за да ускорим растежа в трудни времена - реформи и предприемачеството. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в рамките на технологичния фестивал Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции. Expert.bg е медиен партньор на събитието.

Живеем в много трудни времена. Светът загуби своя баланс, ще мине много време докато постигнем нов устойчив световен ред. Броят на конфликтите и кризите в света е рекорден”, каза държавният глава. Според него основният въпрос е дали могат правителствата да се справят с перспективата за нисък растеж и дългосрочна нестабилност. "Според мен могат", каза държавният глава, визирайки нуждата от реформи и предприемачество.

"Реформи за по-добра бизнес среда, за интеграция на регионалния, за европейския пазар, реформи за общ енергиен и цифров пазар. Разбира се и реформи по пътя за на-доброто от образованието, но и предприемачество”, каза Плевнелиев.

По думите на държавния глава никога в човешката история не е имало такова време досега, в което младите да могат да тръгнат по пътя на предприемачеството по по-лесен начин. Росен Плевнелиев поясни, че да бъдеш предприемач означава да вземеш бъдещето си в собствените си ръце.

"Ще усетим пулса на времето, ще видим невероятните възможности, които се отварят. Никога в човешката история не е имало такова време досега, в което младите да могат да тръгнат по пътя на предприемачеството по по-лесен начин", подчерта той.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички