Първият хуманоиден робот кани на посещение в София - Дигиталната столица


Първият хуманоиден робот кани на посещение в София - Дигиталната столица
Снимка: Webit

6100

Тази година на 26-27 юни ще се проведе десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. Отличен като най-влиятелния форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018 година, фестивалът ще бъде сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

"Нямам търпение да се срещнем на Webit.Festival Europe в София - дигиталната столица. Радвам се, че имам възможността да говоря пред повече от 7000 гости, присъстващи и участващи на фестивала, сред които министри, бизнес и академични лидери от целия свят, с които ще се съберем, за да преоткрием бъдещето на Европа!", казва роботът София във видео поканата си в социалната мрежа Facebook.

София е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics, надарен със забележителна изразителност, естетика и интерактивност. Тя може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Дамата-робот прави дебюта си в шоуто "South by Southwest" през март 2016 г. От тогава тя се превръща в изключително търсена медийна личност. Само интервюто ѝ за CNBC от цялата ѝ поредица интервюта за пресата е събрало над милиард гледания. Появява се в най-широко гледаните телевизионни предавания, член е на панели на някои от най-престижните конференции в света. А тази година тя ще бъде специален гост на десетото юбилейно издание на Webit. Festival Europe 2018.

Фестивалът се превръща в гордост за България, защото привлича топ лидерите не само от света на технологиите, но и от бизнеса и политиката. Гости и участници на Webit са премиери, министри, кметове и представители на големи Европейски градове, предприемачи и изпълнителни директори на едни от най-иновативните световни компании.

Сред потвърдените топ лектори на фестивала са носителката на Нобелова награда за мир - Тавакол Карман, Морис Леви - Председател и изпълнителен директор на Publicis Groupe, Карлос Моедас - Комисар по научните изследвания, науката и иновациите на Европейската комисия, проф. Д-р Удо Хелмбрехт - Изпълнителен директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA); Моунир Межуби - инистър на Франция по дигиталните въпроси; Шарън Бъроу - Генерален секретар на Федерацията на профсъюзите; Мари Кивиниеми - Зам. Генерален секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие; Катрин Карлтън - кмет на Менло Парк, Калифорния през 2014 и 2015г; Мат Бритин - Президент за Европа бизнес операции на Гугъл; Андрю Цао - Изпълнителен директор на Silicon Valley Bank и още много други.

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито теми обхващат бъдещето на здравеопазването, дигиталните умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, инфраструктура 4.0, медиите в 21. век и др. Конференциите са таргетирани към посетителите си и някои от тях ще имат изложбени площи, където ще бъдат представени компании и решения от и за конкретния бранш.

За повече информация и билети за фестивала, посетете официалния му сайт!

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички