SUSE инвестира в глобален иновационен хъб в България


SUSE инвестира в глобален иновационен хъб в България
Снимка: SUSE

3398

SUSE® - най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, обяви че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България. Важна част от екипа за инженерни и иновационни решения на SUSE, базираният в София хъб ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде - от ядрото на компанията през локалната и облачната среда.

„За нас е удоволствие да представим иновационния модел на силата на многото в България,“ каза Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE. „Тъй като технологиите на SUSE са двигател на най-иновативните решения в областта на здравеопазването, през огромни центрове за обработка на данни, до най-мощните суперкомпютри, ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация. Този нов хъб за иновации и технологии ще бъде важна част от стратегията ни за ускорен растеж с цел да предостави на клиентите ни най-добрите в класа си технологични решения, чрез разширяване на глобалното ни присъствие и иновации.“

SUSE планира центърът да е напълно функциониращ в следващите 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места в следващите 3 години. Освен в ролята на стратегически център за иновации, съсредоточен в инженерните решения и сътрудничество с общността на експертите в разработката на решения с отворен код, SUSE планира да привелече и кадри в областта на дигиталния маркетинг, управление на проекти и други.

Роденият в България Иво Тотев, главен продуктов и маркетинг директор на SUSE, който пряко съблюдава стартирането на проекта, каза: „В SUSE ние гледаме на България, като локация която прекрасно се вписва в културата на SUSE за многообразие, прозрачност и уважение в комуникацията между колеги, клиенти, партньори и общността на специалисти, работещи в сферата на решения с отворен код. Под ръководството на новия директор за България, Петър Димов, който идва с ръководен опит в компании, като IBM и HP, талантливите инженери от технологичната и информационна еко система на България ще имат възможността да създават революционни нововъведения за нашите клиенти.“

От 28 години SUSE винаги е била водена от отдадеността си към клиентите, които разчитат на SUSE за своите стратегически компютърни решения и управление на информационната си среда. Топ 10 на телекомуникационните оператори, 9 от 10 от най-големите авиационни и космически компании и половината от суперкомпютрите в света работят на платформата на SUSE.

Въпреки глобалната пандемия, в третото тримесечие на финансовата 2020 г., приходите на SUSE се увеличиха с 14% на годишна база, а заявките за едногодишни облачни услуги (Annual Contract Value – ACV) нараснаха с 81%, с което отбелязаха 14 последователни тримесечия на растеж.

За SUSE

SUSE, най-голямата независима компания за технологични решения с отворен код, предоставя несравним избор на клиента и възможност за дигитална трансформация на компаниите, като опростява, модернизира и ускорява традиционните облачни и локални технологични решения. SUSE работи с партньори, общности и клиенти, за да доставя и поддържа високотехнологични решения за постигане на стратегически бизнес резултати. SUSE платформата за контейнери и облачни структури, както и софтуерно дефенирани инфраструктурни решения, изкуствен интелект и локални облачни решения дават възможност на клиентите да създават, внедряват и управляват обемите си от работа и информационни потоци, както изцяло локално, така и в хибридни и локални облачни структури. За повече информация посетете www.suse.com.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички