Телекомуникационни проекти за 10,5 млн. евро ще бъдат финансирани с евросредства


Телекомуникационни проекти за 10,5 млн. евро ще бъдат финансирани с евросредства
Снимка: Thinkstock

2430

Над десет милиона евро е общият бюджет на обявените четири конкурса по Механизма за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации“. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи възможностите за участие на български организации и фирми на информационен ден, съобщиха от МТИТС.

Конкурсите са отворени на 12 май 2016 г., с краен срок за подаване на предложения за проекти – 15 септември 2016 г.

Два милиона евро ще бъдат отпуснати за дейности по Европейския портал за електронно правосъдие. Чрез Механизма за свързване на Европа ще бъдат финансирани 75 % от разходите за изпълнение на дейностите. Допустими кандидати са държавни администрации, национални асоциации на адвокатите или нотариусите и др.

Вторият конкурс е на тема „Повторно използване на информация от публичния сектор“. Той е с бюджет 3.5 милиона евро. Механизмът за свързване на Европа ще финансира 7 проекта, като участниците трябва да съфинансират 50 % от разходите.

Третият конкурс „Електронно доставяне на документи“ е с бюджет от 0.5 милиона евро. По Механизма за свързване на Европа ще бъдат поети 75% от разходите. Целта на този конкурс е осигуряване на лесен трансграничен достъп до публични услуги; онлайн попълване и получаване на различни разрешителни, лицензи или професионална регистрация.

Четвъртият конкурс „Електронна идентификация и електронен подпис“ е с бюджет 4.5 млн. евро. По механизма ще бъдат поети 75% от разходите. Целта е да се подпомогнат дейности за интегриране на електронната идентификация в съществуващите електронни услуги или онлайн платформи в няколко избрани сектора, предоставящи възможност за големи трансгранични транзакции (банкиране, електронни плащания, застраховане и др.), както и да се подкрепи разпространението и използването на електронен подпис сред администрацията.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички