uTorrent може да стане платен?


uTorrent може да стане платен?
Снимка: Getty Images/Guliver

5666

Популярната в цял свят програма uTorrent, която се използва от милиони потребители за сваляне на торент файлове, може да стане платена, съобщава авторитетното издание Business Insider, позовавайки се на TorrentFreak.

uTorrent не е нелегален софтуер, но се използва от много потребители, които свалят от пиратски сайтове. В момента програмата се разпространява свободно, като се ползва от около 150 млн. души. Създателите ѝ печелят от реклама и чрез т.на.р bundle software – софтуер, с който се предлага демо версия, но екипът, който поддържа uTorrent, винаги е казвал, че предпочита да не продава в пакет продукта си – например при сваляне на програми и/или файлове чрез BitTorrent.

Какво ще бъде решението за бъдещето на uTorrent засега съвсем не е ясно. Една от възможностите е да се отвори форма за дарения, но този подход е вече изпробван в миналото и далеч не дава толкова добри резултати. Друга възможност е да се наложи такса – BitTorrent вече облага ползването на продукта си с 29,99 долара годишно, но uTorrent има по-голяма потребителска маса и може да сложи по-ниска цена. Възможно е и при платена версия на uTorrent да бъде пусната свободна версия на програмата, която да е по-ограничена.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички