Борисов се скарал на Калфин заради изключенията при осигурителните прагове


Борисов се скарал на Калфин заради изключенията при осигурителните прагове
Снимка: БГНЕС

2204

Изключението, което се прави за осигурителните прагове на тютюнопроизводителите, няма да бъде прието. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти преди началото на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП), който се провежда в Мадрид.

„Снощи съм се скарал на вицепремиера Калфин, след като разбрах за осигурителните прагове и изключението, което се прави за тютюнопроизводителите. Така че това няма да бъде прието. Това го гарантирам. И се надявам друг път, когато има подобни желания или анонси в публичното пространство, защото това не е минало нито на съвет, нито на тристранка, да бъда уведомяван. Защото поемам пасиви, за които изобщо не съм знаел“, категоричен бе Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

По думите му двамата с вицепремиера Калфин имат прекрасни отношения и въпросните текстове ще бъдат премахнати.

Борисов коментира и темата с мигрантската криза към Европа, като обясни, че е частично доволен от резултатите, които бяха постигнати на последния Съвет на лидерите в Брюксел. „Може да се продължи и по-нататък с по-решителни действия. Тези хора трябва да бъдат настанявани някъде и да се действа бързо за подписване на реадмисия с държавите, в които могат да се върнат обратно“, посочи Борисов. Според него е притеснително, че в момента малка част от задържаните в България мигранти са бежанци от Сирия.

„На нашата граница задържаме преди всичко афганистанци, пакистанци, което няма нищо общо с войната в Сирия. Това ме притеснява повече. Това са все млади хора, които са били в Иран, в Ирак, на други места, и сега влизат организирано - само мъже. Така че сме много нащрек в тази област“, заяви българският премиер.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички